SCENAR aan boord van een vliegtuig redt het leven van een beroemde fotograaf

Voor mij is de SCENAR Eerste Hulp Bij Ongelukken en therapie in een.
Ik neem de SCENAR altijd mee als ik op reis ga en ik deed de SCENAR in mijn koffer.
Nadat ik over dit incident gehoord heb, heb ik besloten het SCENAR-apparaat in mijn handbagage mee te nemen. Blijkbaar is dat ook toegestaan!
Gelukkig had dr.Irina de SCENAR bij de hand toen dat gebeurde… Lees dit artikel

Dr. Irina Ershova (de dokter van het SCENAR-center van Moskou) redde het leven van een beroemde fotograaf aan boord van een KLM-vliegtuig
Het incident vond plaats aan boord van een vliegtuig van Moskou naar Amsterdam. Zoals dr. Irina zelf heeft gezegd, een van de passagiers in de cabine werd onwel toen het vliegtuig al gestegen was.
Irina zag hoe de stewardessen de eerste hulp probeerden te verlenen aan een jongeman. De stewardessen legden natte doeken op zijn voorhoofd. De man reageerde niet. Irina pakte uit haar tas de (pols)bloeddrukmeter en probeerde zijn bloeddruk te meten. Maar zij kon zijn bloeddruk echt niet bepalen. De hartslag was bijna niet voelbaar in zijn pols. Zijn ademhaling was erg zwak en oppervlakkig. Hij was erg bleek, zijn huid was koud, klam en vochtig door zweet. Irina herkende de shock-symptomen. Irina pakte haar SCENAR-apparaat om deze man te helpen. Irina bewerkte zijn lichaam, ook gebruikte zij de BEE-insteling. Na enkele seconden reageerde het lichaam van de man hierop: de man opende zijn ogen, hij kon een beetje praten, maar hij zag niets. Hij voelde zich erg misselijk en duizelig. Hij wist niet waar hij was, hij was gedesoriënteerd. De bloeddruk bedroeg al 67/30.
Na enkele minuten kwam zijn gezichtsvermogen terug en hij kon al weer zien. Zijn bleekheid was verdwenen. De man kon de gestelde vragen beantwoorden. Hij vertelde dat dit de eerste keer was. Irina bleef hem nog een uur met het SCENAR-apparaat behandelen. Zijn bloeddruk steeg naar 127 / 72.
Toen het vliegtuig in Amsterdam landde, had hij geen klachten, maar hij was onrustig en maakte zich zorgen over zijn camera’s. De man werd overgedragen aan de ambulancedienst en naar een ziekenhuis gebracht.

De vliegtuigcaptain met zijn team hebben dr.Irina Ershova hartelijk bedankt.

Meer info over de SCENAR:
SCENAR-therapie
Gelukkig kwam ik SCENAR tegen
SCENAR-apparaten