Bel: 06-22869186 | info@body-scan.nl | Winkelwagen
Body-Scan bij RTL4rtl4

Body-Scan in het programma Medical Travel.

Bekijk hier de uitzending terug.

Ontvang tips, schrijf u in voor de nieuwsbrief !

De voordelen in vergelijking met een CT-scan en een MRI-scan

1. Er wordt geen contrastvloeistof gebruikt.

De verschillende punten en organen worden rechtstreeks en contactloos benaderd.

Bij een MRI- en een CT-scan wordt gebruik gemaakt van contrastvloeistof.Deze wordt via een ader in uw arm toegediend.Het is mogelijk dat er toxische en/of allergische reacties optreden.Dit kan leiden tot misselijkheid, verhoogde niesprikkels of huiduitslag.In extreme gevallen kunnen zelfs zware allergische reacties optreden,zoals stoornissen in de bloedsomloop, lever, nieren en/of zenuwen.

2. U zit ontspannen op een stoel.

Bij een MRI- en CT-scan moet u tijdens het onderzoek op uw rug liggen.U wordt samen met de ligbank in een tunnel geschoven.Voor claustrofobische mensen is dit beangstigend. Sterker nog, u moet zo stil mogelijk te blijven liggen, omdat anders de foto’s mislukken!

3. U heeft geen last van een hard kloppend geluid.

De MRI-scan maakt tijdens het onderzoek series van hard kloppende, tikkende geluiden.Dit is ‘normaal’ en hoort bij het maken van de afbeeldingen.Dit hard kloppende geluid wordt door veel mensen als hinderlijk ervaren!

4. Lage magnetische straling .

Onze apparatuur werkt met behulp van magnetische straling (20mT), die voor uw lichaam ongevaarlijk is en die vergelijkbaar is met die van een mobiele telefoon.

Bij het scannen met een CT-scan komt röntgenstraling vrij, vooral de sterkere straling ten opzichte van conventionele röntgenfoto’s:één röntgen-CT-scan is ruwweg het equivalent van 200 röntgenfoto’s .

Bij het scannen met een MRI-scan wordt gebruik gemaakt van een zeer sterk magneetveld (1,5T).
Bij specifieke instellingen kan door het gebruik van de radiogolven de temperatuur in de patiënt wat oplopen.

Er zit voldoende beveiliging op de scan om de opwarming minimaal te houden. Als er zich toch metalen voorwerpen in of op de patiënt bevinden, dan kunnen deze, bij specifieke instellingen van de scan, wel nare brandwonden veroorzaken.

5. Lage prijs t.o.v. een CT- of een MRI-scan.

Hoge prijzen bij de onderzoeken met CT- of MRI-scans.
Het gehele onderzoek door onze scanapparatuur is veel goedkoper dan van een CT- of MRI-scan.

terug naar ‘Computerdiagnostiek’
terug naar ‘FAQ’

Back to Top

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen