Even voorstellen: Frank Pelder en Tacoyo

Frank Pelder
Ik ben Frank Pelder, bewegingswetenschapper en ondernemer. 25 jaar werkzaam geweest in het onderwijs als docent lichamelijke opvoeding en docent gezondheidskunde in het Regio College te Zaandam.
Na mijn studie Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit ben ik sinds 1993 werkzaam als PsychoMotorisch Therapeut (PMT), Runningtherapeut en trainer/coach Hartcoherentie in het St. Antonius Ziekenhuis te Utrecht (Leidsche Rijn).

In 1993 kwam ik met Tacoyo in aanraking toen ik op zoek was naar een totaaltraining welke lichaam én geest in balans hielp brengen.
Het is mijn missie om mensen, door middel van het aanbieden van vaardigheden en het stimuleren van het zelf genezend vermogen,
te helpen bij het herstellen en versterken van hun balans (lees: gezondheid & vitaliteit).

Op dit moment geef ik inmiddels 18 jaar Tacoyo® in de regio Zaanstreek-Waterland en ben ik sinds 2009 mede eigenaar van Tacoyo Nederland BV en daarmee nauw betrokken bij het opzetten en de ontwikkeling van Tacoyo Nederland (TN). TN heeft als missie Nederland gezonder te maken en als doel om zoveel mogelijk mensen met Tacoyo te laten kennismaken.

Tacoyo_logo Tacoyo is een doeltreffende en eenvoudige totaaltraining welke al tientallen jaren bestaat. Het is rond de jaren 80 ontwikkeld als een anti-stress training door Taco Veldstra, toenmalig docent Lichamelijke Opvoeding aan het Universitair Centrum te Leiden. De naam Tacoyo is van origine een samenvoegsel van de namen Taco (Veldstra) en Yo(ga).

Later is het de afkorting geworden van Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress.
Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining voor groepen op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Gericht wordt op het verbeteren van conditie, vitaliteit en gezondheid.
Uniek is de wijze waarop pittige inspanningsoefeningen zowel staand, zittend als liggend op buik en rug worden afgewisseld met rust en herstel gevende ontspanningsoefeningen. Door de afwisseling wordt overbelasting voorkomen en kan in principe iedereen op zijn of haar niveau meedoen. De training is samengesteld uit de beste oosterse en westerse in- en ontspanningstechnieken. Aandacht wordt gegeven aan bewustwording en houding maar ook aan spierversterking, lenigheid en het verbeteren van het uithoudingsvermogen.

Tacoyo is in deze tijd een uniek antwoord op de hectiek van alledag en de gezondheidsproblemen waarmee we geconfronteerd worden. Daarnaast werkt Tacoyo vooral ook preventief in het kader van “zorg goed voor jezelf”.
Tacoyo biedt de nodige handvatten waarmee een ieder, ook in het bedrijfsleven, beter de regie over eigen de gezondheid en functioneren kan uitoefenen.
Tacoyo wordt door steeds meer beoefenaars gevolgd en door steeds meer trainers in steeds meer plaatsen en bedrijven in Nederland gegeven.

Wilt u een vrijblijvende proefles Tacoyo volgen kijk dan hier naar de plaats van uw voorkeur.